Lunchpromenad bland kor och blommor

Jag började jobba igen igår, efter 5 härligt lata veckors semester. Det är fortfarande väldigt lugnt på jobbet, de flesta är lediga åtminstone den här veckan också. Jag brukar oftast ha ganska sen semester och komma tillbaka när tempot redan är uppskruvat. Då kastas man liksom in i vardagen ganska bryskt. I år provade jag att istället ha tidig semester. Och jag gillar det! Nu har jag chansen att småputtra lite i min egen takt, jag har inte massor med jobb att göra utan hinner ta det lugnt, fika och prata med de få kollegor som också jobbar, på ett sätt man kanske inte annars hinner. Och så hinner man med den extra långa rundan på lunchen. 
 
Jag jobbar i kommunhuset i Botkyrka och trots att det ligger så pass "centralt" vid Tumba centrum och pendeltågsstationen behöver man inte gå långt innan man får känslan av att vara på landet. Hamra Gård ligger i närheten, med kohagar, öppna fält och grusvägar. Idag hade jag inget sällskap på promenaden, men det är ändå mysigt att komma ut, röra på sig och njuta av miljön och den friska luften.
 
Den här rundan tar kanske 40 minuter att gå, vilket man inte alltid hinner på lunchen, men oavsett sträcka är en lunchpromenad ett fantastiskt sätt att få in lite rörelse i vardagen. 
 
Jag har tänkt mig att mjukstarta min resa. Min man har fortfarande semester och barnen har knappt tre veckor kvar av sina sommarlov. Min plan är att till en början med start nu försöka få till mer rörelse, både genom träning men även genom vardagsmotion, för att sedan, när vardagen drar igång på allvar om några veckor, även koppla på kosten. Jag tror det är enklare att göra successiva förändringar än att hårdköra med allt på en och samma gång. Så jag fortsätter unna mig någon glass då och då och räknar inga kalorier förrän om några veckor. 
Min frukost och mina lunchmatlådor är oftast helt okej både närings- och kalorimässigt, det är osunda mellanmål, för stora portioner middagsmat och kvällsätande, ostar och gott vin som är boven i mitt fall. Men nu tar vi en sak i taget, vänner!